Αρχική Π.Α.Ο.Δ.ΗΛ. - βιβλιοθήκη - εργαστήρια τέχνης - μουσικά εργαστήρια - θέατρο "Δ. Κιντής" - αναψυκτήριο - επικοινωνία

φιλοσοφία
ημερολόγιο παραστάσεων
σεμινάρια για ενήλικες
workshops για μαθητές
παράλληλες εκδηλώσεις
όροι Συμμετοχής
αίτηση Συμμετοχής
τιμητική επιτροπή
συνέντευξη Κωνσταντίνου Μίχου
ανταποκρίσεις
σκέψεις απο τη συνάντηση με τα παιδιά της Παλαιστίνηςόροι Συμμετοχής

1)     Το 2ο Ευρωπαϊκό Σχολικό Φεστιβάλ Θεάτρου & Performance, με οργανώτρια αρχή το Ν.Π.Δ.Δ. «Δημοτική Βιβλιοθήκη-Πολιτιστικό Κέντρο Δήμου Ηλιούπολης»,  θα πραγματοποιηθεί από 1 έως 8 Νοεμβρίου 2009. 

 

2)     Μπορούν να λάβουν μέρος μαθητές σχολείων ή εκπαιδευτικών φορέων, κρατικών, ημικρατικών ή ιδιωτικών, από όλες τις χώρες της Ευρώπης.

 

3)     Η ηλικία των παιδιών μπορεί να είναι μεταξύ 10 – 17 ετών.

 

4)     Από κάθε χώρα μπορεί να συμμετάσχει μόνο ένας φορέας. Μέγιστος αριθμός κάθε συμμετοχής είναι 10 παιδιά και 3 συνοδοί. Κατά τη διάρκεια παραμονής τους, προβλέπεται καθεστώς ειδικής ασφάλισης των παιδιών για την περίπτωση ασθένειας ή ατυχήματος.

Ο νόμιμος εκπρόσωπος κάθε συμμετέχοντα φορέα είναι υπεύθυνος για την ασφαλή και νόμιμη μετακίνηση και δράση όλων των μελών της αποστολής του, χωρίς καμία ευθύνη της οργανώτριας αρχής του Φεστιβάλ.

 

5)     Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να καταθέτουν τη δήλωση συμμετοχής, ηλεκτρονικά (euroschoolfest@politismos-ilioupoli.gr)  ή ταχυδρομικά (Δημοτική Βιβλιοθήκη-Πολιτιστικό Κέντρο Δήμου Ηλιούπολης, Πλατεία 25 Μαρτίου 7, 16346 Ηλιούπολη Αττικής, Ελλάδα)  μέχρι τις 15 Φεβρουαρίου 2009. Η οργανώτρια αρχή διατηρεί το δικαίωμα επιλογής των συμμετοχών, τις οποίες και θα ανακοινώσει μέχρι το τέλος Φεβρουαρίου του 2009.

 

6)     Όλα τα έξοδα διαμονής των συμμετεχόντων  καλύπτονται από την οργανώτρια αρχή του Φεστιβάλ. Οι συμμετέχοντες επιβαρύνονται μόνο με τα έξοδα μεταφοράς τους, προς και από την πόλη μας.

Οι γονείς και κηδεμόνες των παιδιών που επιθυμούν να τα συνοδέψουν επιβαρύνονται αποκλειστικά με όλα τα έξοδα μεταφοράς και διαμονής τους.

Οι συμμετέχοντες οφείλουν  να ενημερώσουν την οργανώτρια αρχή για το ταξιδιωτικό μέσο που θα χρησιμοποιήσουν,  την ακριβή ημερομηνία και ώρα άφιξης στην Ελλάδα καθώς και  αναχώρησης τους από την Ελλάδα (π.χ. αριθμός κράτησης αεροπορικών εισιτηρίων) έως τις 30 Μαρτίου 2009.

 

7)     Κάθε ομάδα μπορεί να λάβει μέρος με όποια δραματουργική φόρμα θεάτρου επιθυμεί (ψυχόδραμα, κουκλοθέατρο, παραδοσιακό σχολικό θέατρο, μουσικό θέατρο, θέατρο σκιών, δραματοποιημένο παιχνίδι με δοσμένη θεματογραφία, επιθεώρηση, χάρτινο θέατρο κλπ.) και ευρύτερα με ό,τι συμπεριλαμβάνεται στην έννοια της performance. Πρέπει να υπάρχει μια συγκεκριμένη παιδαγωγική μεθοδολογία, η οποία να μπορεί να αναλυθεί από τους συνοδούς εμψυχωτές στα ειδικά σεμινάρια που πραγματοποιούνται  κατά τη διάρκεια του Φεστιβάλ.

Το παρουσιαζόμενο έργο δεν επιτρέπεται να μεταδίδει μηνύματα ρατσιστικά ή γενικότερα προσβλητικά της ανθρώπινης αξιοπρέπειας και οφείλει να συνάδει με τη φιλοσοφία του Φεστιβάλ, η οποία προάγει το σεβασμό προς τον άνθρωπο (ανεξαρτήτου θρησκείας, εθνικότητας, φυλής κ.λπ.) και τη φύση.

Το παρουσιαζόμενο έργο μπορεί να διαρκεί από 30΄  έως 60΄.

8)     Κάθε ομάδα θα ακολουθήσει συγκεκριμένο πρόγραμμα συμμετοχής σε

παραστάσεις, εκδηλώσεις, σεμινάρια, ξεναγήσεις και επισκέψεις πολιτιστικού ενδιαφέροντος κ.λπ., το οποίο θα ανακοινωθεί μέχρι το τέλος Σεπτεμβρίου. Οι μετακινήσεις θα γίνονται με την υποστήριξη της οργανώτριας αρχής.

Πέραν όλων των άλλων, κάθε ομάδα θα δώσει  τρεις παραστάσεις στη θεατρική σκηνή του Δημαρχιακού Μεγάρου Ηλιούπολης,  δύο αποκλειστικά για μαθητές και εκπαιδευτικούς και μία ελεύθερη για το κοινό. Κάθε ομάδα θα έχει τη δυνατότητα μίας πρόβας.

Παράλληλα, οι εμψυχωτές – συνοδοί κάθε ομάδας θα συμμετέχουν σε σεμινάρια, όπου καταθέτουν και ανταλλάσσουν τις εμπειρίες τους.

 

9)  Τα κοστούμια και τα σκηνικά αντικείμενα της παράστασης, τα οποία πρέπει να είναι εύχρηστα και εύκολα μετακινήσιμα, καθώς και η μεταφορά τους προς και από την Ελλάδα, αποτελούν ευθύνη των συμμετεχόντων. Η οργανώτρια αρχή του Φεστιβάλ θα ανακοινώσει τις προδιαγραφές της σκηνής, του ηχητικού και φωτιστικού συστήματος καθώς και τις σκηνογραφικές δυνατότητες μέχρι το τέλος Απριλίου. Οποιεσδήποτε επιπλέον απαιτήσεις γίνονται αποδεκτές κατόπιν ειδικής συνεννόησης.

 

10)             Η ομάδα συμμετοχής πρέπει να αποστείλει  στην οργανώτρια αρχή του Φεστιβάλ ένα φάκελο εργασίας μέχρι το τέλος Μαΐου, στον οποίο θα εμπεριέχεται η περιγραφή των σκηνικών, του φωτισμού, του ήχου και του προγράμματος. 

 

11)         Στην περίπτωση της ομιλούσας θεατρικής παράστασης, οι συμμετέχοντες οφείλουν να καταθέσουν μέχρι το τέλος Σεπτεμβρίου τη μετάφραση του έργου τους στα αγγλικά και τα ελληνικά. Τα έξοδα της μετάφρασης επιβαρύνουν τους ίδιους τους συμμετέχοντες.

         Επίσης, οι συμμετέχοντες μπορούν να αποστείλουν video διάρκειας 2 λεπτών με χαρακτηριστικό απόσπασμα από την παράσταση για την ανάρτησή του στην ιστοσελίδα του Φεστιβάλ καθώς και φωτογραφικό υλικό.

 

12)       Ο καλλιτεχνικός Διευθυντής του Φεστιβάλ έχει τη διακριτική ευχέρεια να επισκεφτεί το χώρο που εργάζονται οι ομάδες, ώστε να παρακολουθήσει πρόβες καθώς και μια ολοκληρωμένη παράσταση.

 

13)  Κάθε φορέας που συμμετέχει, ευθύνεται αποκλειστικά για την πλήρη και ολοσχερή εξόφληση όλων των οικονομικών υποχρεώσεων που έχουν σχέση με το παρουσιαζόμενο έργο, δηλαδή εμψυχωτές, χορογράφους, μεταφραστές κ.λπ. καθώς και για τις ασφαλιστικές εισφορές αυτών.

 

14)  Κάθε φορέας που συμμετέχει, βαρύνεται αποκλειστικά για την καταβολή προς τους οικείους οργανισμούς συλλογικής διαχείρισης οποιουδήποτε ποσού αντιστοιχεί στα πνευματικά δικαιώματα των δημιουργών (συγγραφείς, μουσικοί κ.λπ.) από τη δημόσια χρήση του θεατρικού έργου ή της performance από το Φεστιβάλ.

 

15) Οποιαδήποτε φθορά ή ατύχημα προκληθεί με υπαιτιότητα των συμμετεχόντων κατά τη διάρκεια της παραμονής τους στην Ελλάδα, βαρύνει τους ίδιους. 

 

16) Η οργανώτρια αρχή του Φεστιβάλ διατηρεί το δικαίωμα φωτογράφησης και βιντεοσκόπησης των παραστάσεων,  με δικαίωμα χρήσης τους για εκπαιδευτικούς και εν γένει μη κερδοσκοπικούς σκοπούς.

 

17) Οι συμμετέχοντες οφείλουν να συμπληρώσουν μετά τη λήξη του Φεστιβάλ ειδικό ερωτηματολόγιο, στο οποίο θα αξιολογούν επιμέρους τομείς της διοργάνωσης.

 

18) Η οργανώτρια αρχή του Φεστιβάλ θα απονείμει βεβαιώσεις συμμετοχής στους μαθητές και τους εκπαιδευτικούς στη λήξη του Φεστιβάλ.

 

19) Η οργανώτρια αρχή του Φεστιβάλ διατηρεί το δικαίωμα να εντάξει το Φεστιβάλ σε κρατικό ή ευρωπαϊκό πρόγραμμα χρηματοδότησης. Σε μία τέτοια περίπτωση κάθε συμμετέχων φορέας οφείλει να συνεργαστεί, παρέχοντας τις απαραίτητες πληροφορίες και προσκομίζοντας τα έγγραφα που θα του ζητηθούν από τις αρμόδιες ελληνικές ή ευρωπαϊκές αρχές. 

 

20)   Εφόσον οι όροι αυτοί γίνονται αποδεκτοί, υπογράφεται το παρόν από τους νόμιμους εκπροσώπους του κάθε φορέα, που επιθυμεί να δηλώσει συμμετοχή.

 

 

 

ΥΠΟΓΡΑΦΗ

 

 

 

 

ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ

 

 Login   powered by suntech s.a.