Αρχική Π.Α.Ο.Δ.ΗΛ. - βιβλιοθήκη - εργαστήρια τέχνης - μουσικά εργαστήρια - θέατρο "Δ. Κιντής" - αναψυκτήριο - επικοινωνία
workshop: δημιουργώντας τη Νεφελοκοκκυγία
 

Ένα βιωματικό εργαστήριο performance εμπνευσμένο από τις Όρνιθες του Αριστοφάνη. Στο βιωματικό αυτό εργαστήριο οι μαθητές θα αυτοσχεδιάσουν και θα δημιουργήσουν, σε μια performance ανά ομάδα, τη Νεφελοκοκκυγία, την ιδανική πολιτεία μακριά από την πεζή πραγματικότητα, έτσι όπως τη φαντάζονται και την επιθυμούν. Πώς είναι οι άνθρωποι που κατοικούν σε αυτήν, ποιοί είναι αυτοί που εισβάλλουν για να εκμεταλλευτούν τα οφέλη από την ίδρυσή της και ποιός ο τρόπος να απαλλαγούν από αυτούς είναι μερικά από τα ερωτήματα που θα τεθούν για να διερευνηθούν πρακτικά τα σύγχρονα κοινωνικά προβλήματα και ο τρόπος που τα παιδιά τα αντιλαμβάνονται και τα αντιμετωπίζουν.                                                                                    

Απώτερος σκοπός του εργαστηρίου είναι η δημιουργική επαφή  μαθητών από διαφορετικά πολιτισμικά περιβάλλοντα και  η ανάπτυξη ενός κώδικα επικοινωνίας με κοινό στόχο τη δημιουργία ενός συλλογικού έργου που θα είναι το αποτέλεσμα τόσο ατομικών δεξιοτήτων όσο και ομαδικής συνεργασίας.

Η γλώσσα διδασκαλίας του εργαστηρίου θα είναι η αγγλική.  

Εμψυχώτρια: Μαρίνα Μέργου

 

Ημερομηνία workshop: 21/04/10

Ωρα: 12:00 - 13:30

 

Τόπος διεξαγωγής workshop: 4ο Λύκειο Ηλιούπολης (Βάκχου 3)

 

 Login   powered by suntech s.a.