Αρχική Π.Α.Ο.Δ.ΗΛ. - βιβλιοθήκη - εργαστήρια τέχνης - μουσικά εργαστήρια - θέατρο "Δ. Κιντής" - αναψυκτήριο - επικοινωνία




βιογραφικό σημείωμα Παναγιώτας Μπαλινάκου

Η Παναγιώτα Μπαλινάκου γεννήθηκε στην Αθήνα, αλλά κατάγεται από τη Μάνη. Εργάζεται ως εκπαιδευτικός 20 χρόνια και είναι διευθύντρια στο 147ο Δ.Σ. Αθηνών στο Νέο Κόσμο.
Σπούδασε στο τετραετές Παιδαγωγικό Τμήμα Δημοτικής Εκπαίδευσης Πατρών το 1986- 1990 και μετεκπαιδεύτηκε στο ίδιο Πανεπιστήμιο το 2002- 2004 στο Διδασκαλείο « Ευάγγελος Παπανούτσος».
Έχει λάβει μέρος σε πολλά παιδαγωγικά συνέδρια ως εισηγήτρια στην Ελλάδα και στο εξωτερικό. Γνωρίζει δύο γλώσσες, υπολογιστές, παίζει κιθάρα και έχει ειδικότητα στη διοργάνωση σχολικών γιορτών.
Επινόησε αρκετές εργασίες πάνω στο μάθημα της Έκθεσης, της Γεωγραφίας και σε άλλα μαθήματα του δημοτικού σχολείου. Ασχολήθηκε ειδικά με την πτυχιακή εργασία της με την ίδρυση του Πανεπιστημίου Πατρών και το μέρος απ’ όπου κατάγεται, τη Μάνη.
Το 2004 γράφει το πρώτο της βιβλίο με τίτλο « Το Τιρκουάζ Καφτάνι», εκδόσεις Χριστάκη, με διηγήματα για παιδιά 6 έως 12 χρόνων, το οποίο κάνει σε ένα 6μηνο δύο εκδόσεις.
Το 2005 γράφει το 2ο βιβλίο της με τίτλο « Τα Παιδιά του Πυργόσπιτου, εκδόσεις Χριστάκη, το οποίο κάνει μέλος του Κύκλου του Ελληνικού παιδικού βιβλίου και της Γυναικείας Λογοτεχνικής Συντροφιάς.
Το 2006 γράφει το 3ο βιβλίο της με τίτλο «Όλοι Μαζί», εκδόσεις Μιχάλη Σιδέρη, διατηρώντας πάντα τον αριθμό 7 διηγημάτων στα βιβλία της και στις 30/01/07 της ανακοινώνεται ότι γίνεται μέλος της Ένωσης Ελλήνων Λογοτεχνών. Τα βιβλία της Α και Β έχουν εγκριθεί από το Υπουργείο Παιδείας ως κατάλληλα για τις βιβλιοθήκες εσωτερικού και εξωτερικού.
Το 2008 γράφει το 4ο βιβλίο της με τίτλο «Ζωή με Παρέα», εκδόσεις Ποιότητα, και το Σεπτέμβριο της ίδιας χρονιάς εκπροσωπεί την Ελλάδα μαζί με άλλους συγγραφείς στην Κοπεγχάγη στο συνέδριο Άντερσεν για συγγραφείς παιδικής λογοτεχνίας, από όλο τον κόσμο.
Στις 17/12/08 κερδίζει το Β’ βραβείο διηγήματος από την Ένωση Ελλήνων Λογοτεχνών με το διήγημα «Μη φοβάσαι να λες την αλήθεια».
Το 2009 γράφει το 5ο βιβλίο της με τίτλο « Ο Βασίλης του μέλλοντος», εκδόσεις Μιχάλη Σιδέρη, το οποίο θα κυκλοφορήσει τα φετινά Χριστούγεννα.
Τον Οκτώβριο της ίδιας χρονιάς την καλεί στην Αίγυπτο ο Πρόεδρος της Ελληνικής Κοινότητας της Αλεξάνδρειας, για να μιλήσει για τη χρησιμότητα του παιδικού βιβλίου στα παιδιά με αφορμή τα εγκαίνια των 100 χρόνων του Αβεροφείου Ζερβουδάκειοιυ Γυμνασίου της Αλεξάνδρειας όπου χάρισε 120 βιβλία στα Ελλήνόπουλα της Αλεξάνδρειας. Επίσης συμμετείχε στην εκδήλωση ονομασίας της οδού Καβάφη που βρίσκεται μπροστά από το σπίτι- Μουσείο του Καβάφη που μέχρι τον Οκτώβριο ήταν γραμμένη Αραβικά.
Στις 16/12/09 κερδίζει το 1ο Βραβείο από την Ένωση Ελλήνων Λογοτεχνών για τα διηγήματα της « Ο Γιάννης αγάπα το χωριό του».
Γενικότερα, η Παναγιώτα Μπαλινάκου έχει κάνει πολλές παρουσιάσεις των βιβλίων  της στην Αθήνα, Πάτρα, Μάνη, Άρτα, Θεσσαλονίκη και η ανταπόκριση του κοινού είναι μεγάλη.
 Όντας γέννημα θρέμμα Ηλιουπολίτισσα και έχει προσπαθήσει πολλές  φορές να προωθήσει τον πολιτισμό στον τόπο, βοηθώντας στη βιβλιοθήκη της Ηλιούπολης, φιλοξενώντας παιδιά που ήρθαν με ανταλλαγή από τη Γερμανία, με ευρωπαϊκά προγράμματα πολιτιστικής ανάπτυξης, συμμετέχοντας με τα παιδία της τάξης της σε θεατρικά έργα και παραστάσεις του Δήμου Ηλιούπολης, παρουσιάζοντας άλλους συγγραφείς και γράφοντας στον τοπικό τύπο για την αξία του παιδικού βιβλίου στη ζωή μας.
Για τους παραπάνω λόγους ο Δήμαρχος της Ηλιούπολης ο κύριος Γιάννης Αναγνώστου της έδωσε το βραβείο του Ευώνυμου στις 2/12/08, τιμώντας την με την παρουσία του στην παρουσίαση του 7ου βιβλίου της.
Ως εκπαιδευτικός έχει διδάξει σε πολλά σχολεία ιδιωτικά και δημόσια καθώς και στη Ηλιούπολη.
Σήμερα ως ενεργός πολίτης, όπως δηλώνει η ίδια, θέλει να κάνει όσα περισσότερα μπορεί για να προσφέρει στους μικρούς της φίλους.
  









 Login   powered by suntech s.a.