Αρχική
Π.Α.Ο.Δ.ΗΛ. - βιβλιοθήκη - εργαστήρια τέχνης - μουσικά εργαστήρια - θέατρο "Δ. Κιντής" - αναψυκτήριο - επικοινωνία
Προβολή Προηγούμενων Ετών
ΚΥΚΛΟΙ ΕΚΔΗΛΩΣΕΩΝ
Σεμινάρια Τέχνης στη Δημοτική Βιβλιοθήκη Ηλιούπολης «Η Τέχνη στο Πέρασμα του Χρόνου»
Ατομική Έκθεση Ζωγραφικής (πορτρέτων Φαγιούμ)- Αγιογραφίας του Ανδρέα Τσίλιου
10η χρονιά για το «Ψηφιακό Εργαστήρι Τεχνολογίας» του Δήμου Ηλιούπολης!
Παγκόσμια Ημέρα κατά του Παιδικού Καρκίνου
Νέα Τμήματα Πιάνου & Αρμονίου στα Μουσικά Εργαστήρια του Δήμου Ηλιούπολης
Ώρα για παιδικό Σινεμά!
Με μεγάλη επιτυχία ολοκληρώθηκε η εκδήλωση για τον Μανώλη Μητσιά
Έκκληση βοήθειας του Δημάρχου Ηλιούπολης για τον μικρό Παναγιώτη
  
Μαθαίνουμε ψηφιακές δεξιότητες & εφαρμογές
Μαθαίνουμε ψηφιακές δεξιότητες & εφαρμογές

Δήλωσε συμμετοχή!


ο Media Lab της Δημοτικής Βιβλιοθήκης Ηλιούπολης σας προσκαλεί για να μάθουμε χρήσιμες εφαρμογές και δυνατότητες που μας προσφέρει το διαδίκτυο στην καθημερινότητά μας και στις ανάγκες μας και για να αναζητήσουμε τρόπους να εκφράσουμε τη δημιουργικότητά μας, με χρήση απλών εργαλείων και δωρεάν λογισμικού.

Συγκεκριμένα, τον Ιανουάριο και Φεβρουάριο του 2023 το πρόγραμμα των σεμιναρίων που θα πραγματοποιηθεί στις εγκαταστάσεις του Media Lab της Δημοτικής Βιβλιοθήκης Ηλιούπολης είναι το ακόλουθο:

Επεξεργασία ήχου Audacity
Τετάρτη 25-01-2023 11:00-12:00

Μαθαίνουμε να ηχογραφούμε ζωντανή μουσική, να επεξεργαζόμαστε MP3, WAV και άλλα αρχεία ήχου, να κάνουμε μίξη σε ήχους, να αλλάζουμε την ταχύτητα ή τον τόνο μιας ηχογράφησης και πολλά άλλα.

Επεξεργασία Βίντεο Movie Maker
Τετάρτη 01-02-2023  11:00-12:00

Φτιάχνουμε το δικό μας βίντεο. Μαθαίνουμε να εισάγουμε βίντεο και φωτογραφίες, να εφαρμόζουμε εφέ μεταβάσεων, να ενσωματώνουμε μουσική υπόκρουση, να προσθέτουμε τίτλους και λεζάντες, να αποθηκεύουμε το έργο, να το δημοσιεύουμε στο διαδίκτυο.

Cloud & On-line υπηρεσίες
Τετάρτη 08-02-2023 11:00-12:00

Μαθαίνουμε να χειριζόμαστε απλά κάποια από τα δωρεάν διαθέσιμα ιστολόγια που υπάρχουν στο Διαδίκτυο, τα οποία μπορούν να μας εξυπηρετήσουν και να μας διευκολύνουν στην καθημερινότητά μας. Διαγνωστικά εργαλεία για την πρόσβαση από το οικιακό μας δίκτυο στο Internet, μετατροπή αρχείων, περικοπή μουσικών κομματιών, online επεξεργασία εικόνας, εικονικός διαδικτυακός δίσκος, διαδικτυακά αρχεία, διαδικτυακό ημερολόγιο, διαδικτυακές επαφές, διαδικτυακή μετάφραση, διαδικτυακή αναζήτηση με παραμέτρους (ιστολογιών εικόνων και λοιπά), εξαγωγή ήχου και βίντεο από το Youtube (πνευματικά δικαιώματα).

Ο μικροϋπολογιστής Raspberry
Τετάρτη 15-02-2023 11:00-12:00

Γνωρίζουμε πως μπορούμε να φτιάξουμε ένα μικρό φθηνό υπολογιστή βασισμένο στo Raspberry Pi 4, τα εξαρτήματα που θα χρειαστούν για να χτιστεί ένα ολοκληρωμένο σύστημα, πώς εγκαθιστούμε το Λειτουργικό Σύστημά του και τα είδη των εφαρμογών στις οποίες μπορεί να χρησιμοποιηθεί.

Ο μικροεπεξεργαστής Arduino
Τετάρτη 22-02-2023 11:00-12:00

Κάνουμε μία εισαγωγή και τα πρώτα μας βήματα στη χρήση του μικροελεγκτή Arduino Uno. Μαθαίνουμε για τα διαφορετικά είδη μικροελεγκτών, τον τρόπο που τους συνδέουμε με άλλα εξαρτήματα, πώς τους προγραμματίζουμε και το εύρος των εφαρμογών που μπορούν να χρησιμοποιηθούν.


Τα σεμινάρια εμψυχώνει ο Στάθης Νικολακόπουλος, Ηλεκτρονικός Μηχανικός του Δήμου Ηλιούπολης και πιστοποιημένος εκπαιδευτής ενηλίκων στον Εθνικό Οργανισμό Πιστοποίησης Προσόντων και Επαγγελματικού Προσανατολισμού (ΕΟΠΠΕΠ) και στο Εθνικό Κέντρο Δημόσιας Διοίκησης και Αυτοδιοίκησης (ΕΚΔΔΑ).

Το πρόγραμμα απευθύνεται σε άτομα από 18 ετών και άνω.

Τα τμήματα θα σχηματίζονται βάση των δηλώσεων συμμετοχής και θα τηρείται σειρά προτεραιότητας.

Προηγούνται τα μέλη της Βιβλιοθήκης και οι κάτοικοι Ηλιούπολης.

Η συμμετοχή είναι δωρεάν αλλά απαιτείται προεγγραφή.

Για δηλώσεις συμμετοχής πατήστε εδώ

Για περισσότερες πληροφορίες και διευκρινίσεις, μπορείτε να επικοινωνείτε τηλεφωνικά με τον αρμόδιο υπάλληλο, Δημήτρη Μπαρμπαγιώργη στο τηλέφωνο 210 9940699.

Παρακαλούμε για τη συνέπεια στην παρουσία σας, σύμφωνα με τη δήλωση συμμετοχής.


 
 Login   powered by suntech s.a.