Αρχική
Π.Α.Ο.Δ.ΗΛ. - βιβλιοθήκη - εργαστήρια τέχνης - μουσικά εργαστήρια - θέατρο "Δ. Κιντής" - αναψυκτήριο - επικοινωνία
Προβολή Προηγούμενων Ετών
ΚΥΚΛΟΙ ΕΚΔΗΛΩΣΕΩΝ
1ο ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΣΥΓΧΡΟΝΟΥ ΧΟΡΟΥ ΗΛΙΟΥΠΟΛΗΣ
Gospel and Blues από τα Μουσικά Σύνολα του Δήμου Ηλιούπολης
Eκθέσεις Εργαστηρίων Εικαστικών Τεχνών 2023
ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΗΛΙΟΥΠΟΛΗΣ 2023
Η ΕΛΛΗ ΠΑΣΠΑΛΑ & Η ΜΕΛΙΝΑ ΚΑΝΑ ΣΤΟ ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΗΛΙΟΥΠΟΛΗΣ
Έναρξη εγγραφών στα Εργαστήρια Τέχνης 2023 - 2024
Έναρξη εγγραφών στα τμήματα Μουσικής Προπαιδείας 2023 -2024
Έναρξη εγγραφών στα μουσικά εργαστήρια 2023 - 2024
Νέο Τμήμα Πιάνου στα Μουσικά Εργαστήρια του Π.Α.Ο.Δ.ΗΛ.
Έναρξη Μαθήμάτων Θεατρικού Εργαστηρίου
Eργαστήριο Φωτογραφίας
Νέοι κύκλοι Εικαστικών Τεχνών
Νέος κύκλος γνωριμίας με την Ελληνική Νοηματική Γλώσσα
Έκθεση Παιδικής Ζωγραφικής και Ζωγραφικής εφήβων
Παιζουμε μουσική;
Εκδηλώσεις στο Δημοτικό Θέατρο "Δ. Κιντής" 2023
Μαθαίνουμε ψηφιακές δεξιότητες & εφαρμογές
1ο Φεστιβάλ Σύγχρονου Χορού Ηλιούπολης
Σεμινάριο 1ου Φεστιβάλ Σύγχρονου Χορού Ηλιούπολης
20η Έκθεση Βιβλίου Ηλιούπολης
Έναρξη Δημοτικού Κινηματογράφου Ηλιούπολης 2023
Κύκλος γνωριμίας με την Ελληνική Νοηματική Γλώσσα
Κύκλος σεμιναρίων: «Μάθηση και συμπεριφορά»
Διαδικτυακό Βιωματικό Σεμινάριο για εκπαιδευτικούς
Κύκλος σεμιναρίων: «Μάθηση και συμπεριφορά»
Βραδιά αφήγησης με τον Στέλιο Πελασγό
Πάμε Βιβλιοθήκη και... το Πάσχα
Αφιέρωμα στον Σταύρο Ξαρχάκο από τα Μουσικά Εργαστήρια του Δήμου Ηλιούπολης
Καλοκαιρινή Εκστρατεία Ανάγνωσης και Δημιουργικότητας 2023
"Θ' ΑΥΓΟ ΓΙΑ ΝΟΗΜΑΤΙΚΗ"
Αποκριάτικο Εργαστήρι στη Νοηματική Γλώσσα
Κύκλος σεμιναρίων: «Μάθηση και συμπεριφορά»
Το Ρεμπέτικο ως στάση ζωής
  
Το Ζωγραφικό Εργαστήριο Ενηλίκων συνομιλεί με τον Γιώργο Ρόρρη
Το Ζωγραφικό Εργαστήριο Ενηλίκων
συνομιλεί με τον

Γιώργο Ρόρρη

«Εμένα δεν με ενδιαφέρει το είναι των πραγμάτων. Δεν έχω καμία φιλοδοξία να φιλοσοφήσω με τα έργα μου. Με ενδιαφέρει το φαίνεσθαι των πραγμάτων, όπως το προσλαμβάνω εγώ. Και εξ αυτού του φαίνεσθαι αυτό που με ενδιαφέρει είναι αυτό που μου λείπει…»
Γιώργος Ρόρρης


Οι μαθητές του Ζωγραφικού Εργαστηρίου του Δήμου Ηλιούπολης, κατόπιν πρωτοβουλίας της δασκάλας τους και υπεύθυνης των Εργαστηρίων Εικαστικών Γιούλης Γκικοπούλου, θα συναντήσουν έναν από τους σημαντικότερους εκπροσώπους της σύγχρονης παραστατικής ζωγραφικής, τον Γιώργο Ρόρρη, στην Κέρκυρα. Με αφορμή το ταχύρυθμο σεμινάριο που παρουσίασε στους μαθητές της, με θέμα «Το Πορτρέτο στη Σύγχρονη Τέχνη», μελέτησαν, εκτός των άλλων, το έργο του μεγάλου Έλληνα ζωγράφου, τη ματιά του, την παλέτα, τη χειρονομία του, τον έντονα ανθρωποκεντρικό χαρακτήρα των έργων του.

«Συγκυριακά, δε θα μπορούσε να υπάρξει καλύτερη ευκαιρία για να συνομιλήσουμε με τον Γιώργο Ρόρρη… Αφορμή στάθηκε, η βαθιά προσωπική μου σχέση με την Ροζαλία Αδαμοπούλου, Επιμελήτρια της Έκθεσης του Γιώργου Ρόρρη, στην Πινακοθήκη του Δήμου Κεντρικής Κέρκυρας και Διαποντίων Νήσων. Έτσι λοιπόν δε θα μπορούσα να στερήσω αυτή την ευκαιρία από τους μαθητές μου, για μία διά ζώσης γνωριμία με τον καλλιτέχνη και το έργο του, στον πολύ ιδιαίτερο ιστορικό χώρο των Παλαιών Ανακτόρων, περιστοιχισμένοι από τα επιβλητικά πορτρέτα του…» λέει χαρακτηριστικά η Γιούλη Γκικοπούλου.

Την Παρασκευή 8 Απριλίου, η δασκάλα με τους μαθητές της θα επισκεφτούν το νησί για τα εγκαίνια της Έκθεσης του Έλληνα ζωγράφου, με θέμα «Γυναίκα» και έργα από τη συλλογή Σωτήρη Φέλιου, που θα πραγματοποιηθεί στο Τμήμα Περιοδικών Εκθέσεων του Πειστυλίου των Ανακτόρων.

Το Σάββατο 9 Απριλίου και ώρα 12:00, ο καλλιτέχνης θα παραγματοποιήσει «Εργαστήριο» με τους σπουδαστές του Ζωγραφικού Εργαστηρίου του Δήμου μας, σε συνέχεια του μαθήματος περί Πορτρέτου και σε έναν ανοιχτό διάλογο μαζί τους θα μοιραστεί τις σκέψεις του για την τέχνη, την ζωγραφική και το έργο του.

Στο πλαίσιο αυτής της δράσης θα ενσωματωθούν παράλληλα και άλλες, αντίστοιχου πολιτιστικού ενδιαφέροντος, όπως επίσκεψη και ξενάγηση στο Μουσείο Ασιατικής Τέχνης (ένα απο τα σημαντικότερα της Ευρώπης) στα Παλιά Ανάκτορα, στη μόνιμη συλλογή της Πινακοθήκης του Δήμου Κέρκυρας, στην Επετειακή Έκθεση αφιερωμένη στα 200 χρόνια απο την Ελληνική Επανάσταση «Στην Ηχώ του Αγώνα» και ξενάγηση από την Ροζαλία Αδαμοπούλου, Ιστορικό Τέχνης και Αρχαιολόγο, στο Ιστορικό Κέντρο της Πόλης.

Στόχος της εκπαιδευτικής εκδρομής είναι να προσφέρει πολύτιμα πνευματικά και καλλιτεχνικά ερεθίσματα στους σπουδαστές του Εργαστηρίου, μέσω των επισκέψεων μας τόσο στα μουσεία, όσο και στην Παλιά Πόλη της Κέρκυρας που αποτελεί Μνημείο Παγκόσμιας Πολιτιστικής Κληρονομιάς της UNESCO.

Η προσπάθεια αυτή εντάσσεται στο πλαίσιο του ρόλου των Εργαστηρίων Εικαστικών Τεχνών του Δήμου μας, που είναι η καλλιέργεια της δημιουργικότητας και της αυτοέκφρασης, η προαγωγή της γνώσης, η ενθάρρυνση πρωτότυπης παραγωγής τέχνης και πολιτισμού στην πόλη μας.


 
 Login   powered by suntech s.a.