Αρχική
Π.Α.Ο.Δ.ΗΛ. - βιβλιοθήκη - εργαστήρια τέχνης - μουσικά εργαστήρια - θέατρο "Δ. Κιντής" - αναψυκτήριο - επικοινωνία
Προβολή Προηγούμενων Ετών
ΚΥΚΛΟΙ ΕΚΔΗΛΩΣΕΩΝ
Νέο Τμήμα Πιάνου στα Μουσικά Εργαστήρια του Π.Α.Ο.Δ.ΗΛ.
Έναρξη Μαθήμάτων Θεατρικού Εργαστηρίου
Κύκλος σεμιναρίων: «Μάθηση και συμπεριφορά»
Eργαστήριο Φωτογραφίας
Νέοι κύκλοι Εικαστικών Τεχνών
Κύκλος γνωριμίας με την Ελληνική Νοηματική Γλώσσα
Μαθαίνουμε ψηφιακές δεξιότητες & εφαρμογές
Διαδικτυακό Βιωματικό Σεμινάριο για εκπαιδευτικούς
  
Γίνε κι εσύ μέλος στα Εργαστήρια Μοντέρνας Μουσικής!
Σου αρέσει να ακούς μοντέρνα και έντεχνη μουσική; Ήθελες πάντα να μάθεις αλλά δεν είχες βρει την κατάλληλη ευκαιρία; Τώρα μπορείς να έρθεις και να γνωρίσεις τα τμήματα μουσικών οργάνων και μοντέρνου τραγουδιού των Μουσικών Εργαστηρίων του Δήμου μας, που απευθύνονται σε μεγάλο εύρος ηλικιών. Οι συμμετέχοντες έχουν την ευκαιρία να εκφραστούν δημιουργικά, να πειραματιστούν μουσικά, αλλά και να συμμετέχουν ενεργά στα πολιτιστικά δρώμενα της πόλης μας.

Ντραμς
Η ντραμς αποτελεί δημοφιλές κρουστό όργανο που συναντάμε σε πολλά είδη μουσικής, όπως pop, rock, jazz, ελαφρό ή λαϊκό τραγούδι.

Τα μαθήματα απευθύνονται σε παιδιά και ενήλικες και γίνονται με τη χρήση τεχνολογίας για την ευκολότερη εκμάθηση (ηχογράφηση, χρήση backing track κτλ), ενώ παρέχεται και η δυνατότητα μελέτης στο χώρο των μουσικών εργαστηρίων.

Ηλεκτρική Κιθάρα
Η ηλεκτρική κιθάρα είναι το βασικό όργανο της pop, rock και γενικά της μοντέρνας μουσικής. Αν κάποιος έχει σπουδάσει κλασική κιθάρα είναι φυσικά ευκολότερο να προχωρήσει κατόπιν στην ηλεκτρική. Ωστόσο δεν είναι απαραίτητο και μπορεί  να ξεκινήσει κατευθείαν με την ηλεκτρική. Η αρχική αγορά πρέπει να περιλαμβάνει εκτός της ηλεκτρικής κιθάρας και έναν κατάλληλο ενισχυτή, όμως οι τιμές μαθητικού εξοπλισμού είναι προσιτές.

Τα μαθήματα απευθύνονται σε παιδιά και ενήλικες.

Αρμόνιο
Το αρμόνιο είναι ένα σχετικά σύγχρονο ηλεκτρικό όργανο που αποτελεί συχνότατη επιλογή για ερασιτέχνες όλων των ηλικιών, καθώς η τιμή αγοράς του ξεκινά από προσιτά επίπεδα.

Τα μαθήματα απευθύνονται σε παιδιά και ενήλικες.

Μοντέρνο τραγούδι
Λέγοντας μοντέρνο τραγούδι, εννοούμε το μη κλασικό, που περιλαμβάνει όχι μόνο τη rock και pop μουσική, αλλά και το λαϊκό – παραδοσιακό τραγούδι. Ο σπουδαστής μπορεί να επιλέξει έναν από τους παραπάνω τομείς. Η τέχνη του τραγουδιού έχει κοινή τεχνική βάση, ανεξάρτητα αν υπηρετεί την κλασική ή μη μουσική.  Παρ’ όλ’ αυτά, έχει και διαφορές, που στοχεύουν στην επίτευξη του κατάλληλου φωνητικού ακούσματος ανάλογα με το μουσικό είδος. Έτσι, στο μοντέρνο τραγούδι η τεχνική προσαρμόζεται στις ιδιαιτερότητες του κάθε μουσικού είδους. Επιπροσθέτως, διδάσκεται η τεχνική χρήσης του μικροφώνου.

Τα μαθήματα απευθύνονται σε ηλικίες άνω των 15 ετών (αν και αυτό εξετάζεται ανά περίπτωση).

Η μηνιαία συνδρομή στα μοντέρνα τμήματα και στα τμήματα των μουσικών εργαστηρίων γενικότερα, κυμαίνεται από 25€ έως 50€, ανάλογα με τη διάρκεια, ενώ γίνονται ιδιαίτερες εκπτώσεις για άτομα ευπαθών ομάδων.
 
Πληροφορίες
Για περισσότερες πληροφορίες και αιτήσεις εγγραφής, μπορείτε να απευθύνεστε στη γραμματεία των Μουσικών Εργαστηρίων, καθημερινά εκτός Τρίτης και ώρες 16:00 - 20:00, στο τηλέφωνο 210 9967551.

Διεύθυνση: Ηρώς Κωνσταντοπούλου & Θ. Λουκίδου 1
E-Mail: mousikaergastiria@politismos-ilioupoli.gr


 
 Login   powered by suntech s.a.