Αρχική
Π.Α.Ο.Δ.ΗΛ. - βιβλιοθήκη - εργαστήρια τέχνης - μουσικά εργαστήρια - θέατρο "Δ. Κιντής" - αναψυκτήριο - επικοινωνία
Προβολή Προηγούμενων Ετών
ΚΥΚΛΟΙ ΕΚΔΗΛΩΣΕΩΝ
Ώρα για παιδικό Σινεμά!
Με μεγάλη επιτυχία ολοκληρώθηκε η εκδήλωση για τον Μανώλη Μητσιά
Ατομική Έκθεση Ζωγραφικής (πορτρέτων Φαγιούμ)- Αγιογραφίας του Ανδρέα Τσίλιου
«10 Χρόνια χωρίς τον Νίκο Φώσκολο»
Ομαδική Έκθεση Φωτογραφίας Δήμου Ηλιούπολης
ΑΠΟΚΡΙΕΣ ΣΤΗ ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗ ΗΛΙΟΥΠΟΛΗΣ
10η χρονιά για το «Ψηφιακό Εργαστήρι Τεχνολογίας» του Δήμου Ηλιούπολης!
Νέα Τμήματα Πιάνου & Αρμονίου στα Μουσικά Εργαστήρια του Δήμου Ηλιούπολης
Έκκληση βοήθειας του Δημάρχου Ηλιούπολης για τον μικρό Παναγιώτη
Σεμινάρια Τέχνης στη Δημοτική Βιβλιοθήκη Ηλιούπολης «Η Τέχνη στο Πέρασμα του Χρόνου»
  
ΠΑΡΑΤΑΣΗ ΠΡΟΘΕΣΜΙΑΣ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ ΣΤΟΝ ΕΦΗΒΙΚΟ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟ ΣΕΝΑΡΙΟΥ ΕΩΣ ΤΙΣ 31 ΜΑΡΤΙΟΥ 2024

Ο Διαγωνισμός ΣΧΟΛΙΚΟΥ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΥ ΣΕΝΑΡΙΟΥ ΕΚ ΔΙΑΣΚΕΥΗΣ, που έγινε πλέον θεσμός με την υποστήριξη του Δήμου Ηλιούπολης, κατόπιν αιτήματος κάποιων μαθητών λαμβάνει από σήμερα παράταση προθεσμίας συμμετοχής έως και την ΚΥΡΙΑΚΗ 31 ΜΑΡΤΙΟΥ 2024 στις 24:00, ώστε  να συμμετάσχουν στο Διαγωνισμό Διασκευής Λογοτεχνικών κειμένων Ελλήνων πεζογράφων σε Σενάριο εντελώς ΔΩΡΕΑΝ.

Ο διαγωνισμός προκηρύχθηκε από την Λέσχη Τέχνης και Πολιτισμού Ηλιούπολης της Ένωσης Σεναριογράφων Ελλάδος (Ε.Σ.Ε.) για δεύτερη χρονιά στο Δήμο Ηλιούπολης με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Παιδικής Λογοτεχνίας και Βιβλίου που εορτάζεται, κάθε χρόνο, στις 2 Απριλίου.

Ο διαγωνισμός, τελεί υπό την αιγίδα της Ένωσης Σεναριογράφων Ελλάδος, με την υποστήριξη του Δήμου Ηλιούπολης και απευθύνεται σε μαθητές της Γ΄ Γυμνασίου και όλων των τάξεων Λυκείου της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης.

Ο φετινός διαγωνισμός αφορά τη διασκευή σε σενάριο ταινίας μικρού μήκους δύο αποσπασμάτων από μυθιστορήματα της Ρέας Γαλανάκη και του Γεωργίου Θεοτοκά.

Σκοπός του διαγωνισμού είναι αφενός να μυήσει τους συμμετέχοντες μαθητές/τριες - μέσω αυτής της βιωματικής προσέγγισης στο λογοτεχνικό «σύμπαν» δύο σημαντικών Ελλήνων πεζογράφων, και αφετέρου να χρησιμεύσει ώστε να ανακαλυφθούν ταλέντα στον χώρο του σεναρίου, η συγγραφή του οποίου αποτελεί, πλέον, μία προοπτική σημαντικού επαγγελματικού προσανατολισμού.

Όροι του Διαγωνισμού:

Στον διαγωνισμό δύναται να μετάσχει το σύνολο των μαθητών/τριών της Γ΄ Γυμνασίου και όλων των τάξεων των Λυκείων της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Α΄ Αθήνας και Ανατ. Αττικής.

Οι διαγωνισθέντες θα κληθούν να διασκευάσουν σε σενάριο το απόσπασμα από ένα λογοτεχνικό κείμενο.

Συγκεκριμένα: Για τους μαθητές/τριες της Γ΄ Γυμνασίου το απόσπασμα προέρχεται από το μυθιστόρημα: «Η μεταμφίεση» (1998), της Ρέας Γαλανάκη, Κείμενα Νεοελληνικής Λογοτεχνίας Γ΄ Γυμνασίου.

Για τους μαθητές/τριες των Λυκείων το απόσπασμα προέρχεται από το μυθιστόρημα: «Η Αργώ» (1933), του Γεώργιου Θεοτοκά, Κείμενα Νεοελληνικής Λογοτεχνίας Β΄ Λυκείου.

Και τα δύο διηγήματα αποτελούν διδακτέα ύλη και διδάσκονται στα σχολεία, στο πλαίσιο του μαθήματος της γλώσσας.

Κατόπιν ενημέρωσης των φιλολόγων, αλλά και καθηγητών άλλων ειδικοτήτων, και εφόσον εκδηλώσουν ενδιαφέρον μέλη της Ένωσης Σεναριογράφων Ελλάδος παραδίδουν, εκ του σύνεγγυς η δια ζώσης, δωρεάν σεμινάρια με θέμα την τεχνική της διασκευής ενός διηγήματος σε σενάριο, στους ενδιαφερόμενους

Τόσο η ενημέρωση, όσο και η συγγραφή των σεναρίων από τους μαθητές/τριες θα λαμβάνει χώρα εκτός ωρολογίου προγράμματος.

Τα σενάρια δεν θα υπερβαίνουν τις 10 σελίδες έκαστο, με γραμματοσειρά των 12.

Τα σενάρια θα αποστέλλονται με ψευδώνυμο στο email του διαγωνισμού fotsot24@gmail.com ώστε να κατατίθενται ως έγκυρες συμμετοχές στην Επιτροπή Αξιολόγησης.

Όλοι οι συμμετέχοντες μαθητές/τριες στον διαγωνισμό θα κληθούν - μέσω Υπεύθυνης Δήλωσης - να λάβουν γνώση ενυπογράφως, για τη σχετική νομοθεσία που διέπει τον Διαγωνισμό (ΝΟΜΟΣ 4624/2019 (ΦΕΚ Α137/29.08.2019).

Για τους μαθητές/τριες τη συγκεκριμένη Υπεύθυνη Δήλωση οφείλουν να συνυπογράψουν και οι δύο γονείς ή ο νόμιμος κηδεμόνας του διαγωνιζομένου.

Κάθε ένα από τα σχολεία που θα δηλώσουν συμμετοχή θα μπορεί να στείλει στο email του Διαγωνισμού, τα αποτελέσματα ομαδικής ή ατομικής εργασίας.

Οι δηλώσεις συμμετοχής θα πρέπει να γίνουν από τη Διεύθυνση του σχολείου στην ηλεκτρονική διεύθυνση fotsot24@gmail.com μέχρι τις 31/03/2023 και η κατάθεση των σεναρίων στην ίδια διεύθυνση μέχρι τις 25/4/2024 προκειμένου να δοθούν προς κρίση στην Επιτροπή Αξιολόγησης.

Για οποιαδήποτε απορία ή διευκρίνηση μπορείτε να επικοινωνείτε με την κα Φωτεινή Σωτήρχου, εκπαιδευτικό, μέλος της Καλλιτεχνικής Επιτροπής της Λέσχης Τέχνης και Πολιτισμού Ηλιούπολης της Ε.Σ.Ε., από τις 13:30 έως τις 18:00, καθημερινά, στο τηλέφωνο 6977138932.

Τα ονόματα των νικητών θα ανακοινωθούν στην τελετή απονομής που θα λάβει χώρα το Μάιο του 2024, σε ημερομηνία και χώρο που θα ανακοινωθεί εγκαίρως.

Η προκήρυξη του Διαγωνισμού θα αναρτηθεί στα Νέα της Λέσχης Τέχνης και Πολιτισμού της Ε.Σ.Ε. club.senariografoi.gr.

Στους νικητές θα απονεμηθούν, ανάλογα με τον αριθμό συμμετοχών έως τρία (3) βραβεία η έπαινοι η συνδυασμός των δύο για το Γυμνάσιο και τρία (3) βραβεία η έπαινοι η συνδυασμός των δύο για το Λύκειο.

Στους εκπαιδευτικούς των βραβευθέντων μαθητών, θα απονεμηθεί από τη Συντονιστική Επιτροπή της Λέσχης Τέχνης και Πολιτισμού της Ένωσης Σεναριογράφων Ελλάδος Εύφημος Μνεία.

ΧΑΡΑΚΤΗΡΑΣ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΥ

Α/ ΤΟΠΙΚΟΣ ΓΙΑ ΤΙΣ ΠΟΛΕΙΣ:

· ΗΛΙΟΥΠΟΛΗ ΑΤΤΙΚΗΣ (2Η ΧΡΟΝΙΑ)
· ΒΥΡΩΝΑΣ ΑΤΤΙΚΗΣ (1η ΧΡΟΝΙΑ)
· ΧΑΝΙΑ (1Η ΧΡΟΝΙΑ)
· ΗΡΑΚΛΕΙΟ(1Η ΧΡΟΝΙΑ)

· ΝΑΞΟΣ (1η ΧΡΟΝΙΑ)


Β/ ΕΚΤΟΣ ΣΧΟΛΙΚΟΥ ΩΡΑΡΙΟΥ

· οι μαθητές/τριες θα διδαχθούν το κείμενο εντός της σχολικής τάξης, αφού περιλαμβάνεται στη διδακτέα ύλη, αλλά τόσο το βιωματικό σεμινάριο όσο και η συγγραφή του σεναρίου θα γίνουν εκτός σχολικού ωραρίου.

· με απόφαση του Συλλόγου Διδασκόντων κατόπιν σχετικής εισήγησης του Διευθυντή κάθε σχολείου, ο Διαγωνισμός μπορεί να ενταχθεί στα σχέδια δράσης που είναι υποχρεωμένο να παρουσιάζει και να υλοποιεί κάθε χρονιά κάθε σχολική μονάδα, καθώς και στα Εργαστήρια Δεξιοτήτων, για τα οποία και αξιολογείται.

ΜΟΡΦΗ ΣΕΝΑΡΙΟΥ – ΤΡΟΠΟΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ

Σε σχετικό έντυπο υλικό από την ΕΣΕ θα δίδονται οδηγίες για τη μορφή

του σεναρίου (γραμματοσειρά, κλπ) σύμφωνα με τα Παγκόσμια Κριτήρια

Επιτροπής Αξιολόγησης, αμέσως μόλις πραγματοποιηθεί η δήλωση

συμμετοχής μέσω email. Τα κείμενα μπορούν να γραφούν σε ομαδική ή

ατομική μορφή.

· Παροχή επιμορφωτικού σεμιναρίου από την Ε.Σ.Ε στους μαθητές που θα συμμετάσχουν (ως τηλεδιάσκεψη ή εκ του σύνεγγυς)

· Τακτική επικοινωνία ανά μήνα, για τυχόν επισημάνσεις, κ.λπ., των εκπαιδευτικών των τάξεων που θα συμμετάσχουν από την υπεύθυνη του διαγωνισμού κα Φωτεινή Σωτήρχου.

ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗ – ΒΡΑΒΕΥΣΗ

· Τα σενάρια θα σταλούν με ψευδώνυμο εντός της προθεσμίας που ορίζει η εγκύκλιος του διαγωνισμού στο fotsot24@gmail.com

· Στη συνέχεια, θα αποσταλούν στην Επιτροπή Αξιολόγησης, η οποία θα συσταθεί κατόπιν συνεννόησης με τον πρόεδρο της Ένωσης Σεναριογράφων Ελλάδος Αλέξανδρο Κακαβά.

· Τα σεμινάρια και τα μετάλλια / έπαινοι είναι χορηγία της Ένωσης Σεναριογράφων Ελλάδος. 
 Login   powered by suntech s.a.