Αρχική
Π.Α.Ο.Δ.ΗΛ. - βιβλιοθήκη - εργαστήρια τέχνης - μουσικά εργαστήρια - θέατρο "Δ. Κιντής" - αναψυκτήριο - επικοινωνία
Προβολή Προηγούμενων Ετών
ΚΥΚΛΟΙ ΕΚΔΗΛΩΣΕΩΝ
Κύκλος σεμιναρίων: «Μάθηση και συμπεριφορά»
Αποκριάτικο Εργαστήρι στη Νοηματική Γλώσσα
Κύκλος σεμιναρίων: «Μάθηση και συμπεριφορά»
Διαδικτυακό Βιωματικό Σεμινάριο για εκπαιδευτικούς
Κύκλος σεμιναρίων: «Μάθηση και συμπεριφορά»
Κύκλος γνωριμίας με την Ελληνική Νοηματική Γλώσσα
Το Ρεμπέτικο ως στάση ζωής
Βραδιά αφήγησης με τον Στέλιο Πελασγό
Νέοι κύκλοι Εικαστικών Τεχνών
Eργαστήριο Φωτογραφίας
  
Ο «ΠΕΡΙΠΑΤΟΣ ΒΙΒΛΙΟΥ» ΚΑΝΕΙ ΣΤΑΣΗ ΣΤΗ ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗ ΗΛΙΟΥΠΟΛΗΣ
Ο «ΠΕΡΙΠΑΤΟΣ ΒΙΒΛΙΟΥ»
ΚΑΝΕΙ ΣΤΑΣΗ ΣΤΗ ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗ ΗΛΙΟΥΠΟΛΗΣ


Η Ένωση Ελληνικού Βιβλίου γιορτάζει και φέτος την Ημέρα Βιβλίου, όπως έχει καθιερωθεί διεθνώς από την ΟΥΝΕΣΚΟ, με τη διοργάνωση του Περιπάτου Βιβλίου την 7η Μαΐου. Η δράση αυτή δίνει τη δυνατότητα στους φίλους του βιβλίου να περιηγηθούν σε εκδοτικούς οίκους, βιβλιοθήκες και βιβλιοπωλεία, να παρακολουθήσουν ενδιαφέρουσες εκδηλώσεις, να γνωρίσουν αγαπημένους συγγραφείς, να συμμετάσχουν σε δρώμενα, να νιώσουν μια διαφορετική εμπειρία από την επαφή τους με το βιβλίο και κυρίως... να βρεθούν μεταξύ τους.


Η Δημοτική Βιβλιοθήκη της Ηλιούπολης υποδέχεται μικρούς και μεγάλους, την ημέρα αυτή, με οικοδεσπότες δύο βραβευμένους συγγραφείς της πόλης μας:


Η Μάγια Δεληβοριά θα ξεναγήσει τα παιδιά στη «Μαγική Βιβλιοθήκη της Ιζκαμπούρ» από τις εκδόσεις Καλέντης. Με μια διαδραστική και παιχνιδιάρικη παρουσίαση, τα παιδιά θα ανακαλύψουν τα μυστικά που κρύβει η  Βιβλιοθήκη της Ιζκαμπούρ, θα βρουν μαγικά κλειδιά και θα ανοίξουν τις πόρτες που οδηγούν στις μεγάλες αξίες της ζωής. Δράκοι, φαντάσματα, πριγκίπισσες και πολεμιστές θα ξεπηδήσουν από τις σελίδες του βιβλίου και θα γίνουν οι σύντροφοι για μια μεγάλη περιπέτεια, από αυτές που μπορείς να ζήσεις μόνο σε μαγικές βιβλιοθήκες.


Για τους ενήλικες επισκέπτες μας, ο Δημήτρης Οικονόμου θα μας παρουσιάσει το καινούργιο του βιβλίο, το ιστορικό μυθιστόρημα «Ο τελευταίος φύλακας» από τις εκδόσεις Ίκαρος. Εμπνευσμένο από αληθινές ιστορίες και με βάση δεκάδες γραπτές μαρτυρίες, το μυθιστόρημα καλύπτει όλο το πρώτο μισό του 20ου αιώνα στην Ήπειρο, καταπιάνεται με μια άγνωστη, τόσο λογοτεχνικά όσο και ιστορικά, περίοδο που αφορά τη δράση της Ηπειρωτικής Εταιρείας γνωστής  και  ως ηπειρωτικό κομιτάτο, αλλά και με τις πρώτες δεκατέσσερις ημέρες της ιταλικής εισβολής, για να καταλήξει στα μαύρα χρόνια του εμφυλίου. Πώς είκοσι χιλιάδες άντρες τα έβαλαν με πενήντα πέντε; Που βρήκαν το σθένος; Από πού προήλθε η ιαχή «Αέρα!»; 
Σάββατο 7 Μαΐου 2022, ώρα 12-2 μ.μ. 


Δημοτική Βιβλιοθήκη Ηλιούπολης (Νικομάχου 18 – κτίριο του ΟΤΕ)


Για περισσότερες πληροφορίες  μπορείτε να απευθύνεστε στο 210-9948344.

------------------------------------------------------------------------

Η Μάγια  Δεληβοριά  γεννήθηκε στην Αθήνα. Είναι θεατρολόγος, συγγραφέας και παιγνιοθεραπεύτρια. Σπούδασε δημοσιογραφία στο Εργαστήρι Επαγγελματικής Δημοσιογραφίας και θεατρολογία στο Τμήμα Θεατρικών Σπουδών της Αθήνας, όπου και ολοκλήρωσε τις μεταπτυχιακές σπουδές της.


Σπούδασε κλασικό τραγούδι και πιάνο στο Αττικό Ωδείο. Παρακολούθησε μαθήματα σε θερινά τμήματα του Πανεπιστημίου της Λυών και της Βαρσοβίας ως υπότροφος της πολωνικής κυβέρνησης.


Εκπαιδεύτηκε στο θεραπευτικό παιχνίδι βάσει του εκπαιδευτικού προγράμματος της Academy of Play and Child Psychotherapy (APAC), αναγνωρισμένου από τον παγκόσμιο οργανισμό παιγνιοθεραπείας Play Therapy International (PTI).


Από το 1995 εργάζεται στην πρωτοβάθμια και στη δευτεροβάθμια εκπαίδευση, δημόσια και ιδιωτική, διδάσκοντας θεατρική αγωγή σε παιδιά και εφήβους. Μεταξύ άλλων, έχει συνεργαστεί με το Κέντρο Έρευνας και Πρακτικών Εφαρμογών του Αρχαίου Δράματος «Δεσμοί», το Υπουργείο Παιδείας, τον Δήμο Βύρωνα, τη Γενική Γραμματεία Νέας Γενιάς, τον Απόδημο Ελληνισμό, την Παιδική Σκηνή «Αερόπλοιο», το Κέντρο Ψυχικής Υγιεινής Παιδιού και Εφήβου, το περιοδικό Νέα Οικολογία, τα Εκπαιδευτήρια Γεωργίου Ζώη, το Πολιτιστικό Κέντρο του Δήμου Ηλιούπολης, το ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Βέροιας.


Έχει τιμηθεί με τρία Κρατικά Βραβεία θεατρικών έργων για παιδιά. Το πρώτο θεατρικό έργο της με τίτλο "Ο ιππότης της αγάπης" έλαβε μέρος στο Διεθνές Φεστιβάλ Νέων Συγγραφέων στο Βερολίνο (Ιnterplay Europe) τον Μάιο του 1998 και στην Αυστραλία το 1999, ενώ το 2002 απέσπασε το Α Κρατικό Βραβείο. Το 2008, "Η αλφαβήτα της εφηβείας" κέρδισε το Β Κρατικό Βραβείο και εύφημη μνεία από τη Γυναικεία Λογοτεχνική Συντροφιά. Το 2009, το έργο της "Αδέρφια ενωμένα, ποτέ νικημένα" απέσπασε το Γ Κρατικό Βραβείο. Επίσης, "Η αλφαβήτα της εφηβείας" έχει αποσπάσει το Βραβείο καλύτερου βιβλίου για μεγάλα παιδιά από το ελληνικό τμήμα της ΙΒΒΥ- Κύκλος Ελληνικού Παιδικού Βιβλίου (2012) και εντάχθηκε στη λίστα των White Ravens της Διεθνούς Βιβλιοθήκης Νεότητας του Μονάχου (2012). Συμμετείχε με θεατρικά της έργα στα Διεθνή Φεστιβάλ Νέων Συγγραφέων (Inter-Play Europe) στο Βερολίνο και στην Αυστραλία.


Από τις εκδόσεις Καλέντης κυκλοφορούν τα βιβλία της «Η μαγική Βιβλιοθήκη της Ιζκαμπούρ», «Ο Φελόσιο και οι σκιές» «Σχολείο για σούπερ ήρωες».


Από τις Εκδόσεις Κέδρος , «Ο ιππότης της αγάπης», «Η αλφαβήτα της εφηβείας», «Αδέρφια ενωμένα ποτέ νικημένα», «Ένας Άγγελος στο ταβάνι μου», «Το μυστικό του πηγαδιού», « Με λένε Σίφουνα», «Το κορίτσι που δεν θυμόταν πότε φόρεσε την πανοπλία»

------------------------------------------------------------------------

Ο Δημήτρης Οικονόμου γεννήθηκε στα Ιωάννινα το 1974 αλλά μεγάλωσε στην Αθήνα και στις Βρυξέλλες.


Σπούδασε Πολιτικός Μηχανικός στο ΕΜΠ και διατηρεί τεχνικό γραφείο στην Ηλιούπολη.


Το 2010 κυκλοφόρησε από τις εκδόσεις Μελάνι «Η πόλη του αναστέλλοντος ήλιου», υποψήφιο για το βραβείο καλύτερου πρωτοεμφανιζόμενου συγγραφέα του περιοδικού Διαβάζω,  και το 2012 το «Μείνε για λίγο όταν θα έχουν φύγει όλοι».  


Το 2015 από τις εκδόσεις Ίκαρος κυκλοφόρησαν οι «Εγκλωβισμένοι», υποψήφιο για το βραβείο The Athens Prize for Literature.


Το 2020 από τις ίδιες εκδόσεις κυκλοφόρησε «ο Τελευταίος Φύλακας», Βραβείο Πεζογραφίας λογοτεχνικού περιοδικού Κλεψύδρα και υποψήφιο για το Κρατικό Βραβείο Λογοτεχνίας και για το βραβείο The Athens Prize for Literature.


Κείμενά του έχουν βραβευτεί στην Ελλάδα και την Κύπρο.

 
 Login   powered by suntech s.a.