Αρχική
Π.Α.Ο.Δ.ΗΛ. - βιβλιοθήκη - εργαστήρια τέχνης - επικοινωνία - links - μουσικά εργαστήρια - θέατρο "Δ. Κιντής" - αναψυκτήριο
Προβολή Προηγούμενων Ετών
ΚΥΚΛΟΙ ΕΚΔΗΛΩΣΕΩΝ
«ΔΥΝΑΜΑΙ-ΑΚΟΥΣΕ ΜΕ ΔΑΣΚΑΛΕ»
19η Έκθεση Βιβλίου στην Κεντρική Πλατεία Ηλιούπολης
ΠΑΡΑΣΤΑΣΕΙΣ ΘΕΑΤΡΙΚΟΥ ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΟΥ ΔΗΜΟΥ ΗΛΙΟΥΠΟΛΗΣ
ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΗΛΙΟΥΠΟΛΗΣ 2022
Καλοκαιρινή Εκστρατεία Ανάγνωσης και Δημιουργικότητας 2022
Ιούλιος 2022 - Εκδηλώσεις στο Δημοτικό Θέατρο "Δ. Κιντής"
Εκθέσεις Εργαστηρίων Εικαστικών Τεχνών Δήμου Ηλιούπολης
ΠΑΙΖΟΥΜΕ ΜΟΥΣΙΚΗ;
Έναρξη Δημοτικού Κινηματογράφου 2022
«Τα χαλικάκια της Ιστορίας: Η Ιστορία στην τάξη με πολλά βιβλία»
Γίνε κι εσύ μέλος στα Εργαστήρια Μοντέρνας Μουσικής!
Αποκριάτικες Εκδηλώσεις
Το Ζωγραφικό Εργαστήριο Ενηλίκων συνομιλεί με τον Γιώργο Ρόρρη
Eργαστήρι Δημιουργικής Φωτογραφίας - Νέα τμήματα αρχαρίων
Πασχαλινές δράσεις στη Δημοτική Βιβλιοθήκη Ηλιούπολης
…συζήτηση με τον Γιώργο Ρόρρη
Ο «ΠΕΡΙΠΑΤΟΣ ΒΙΒΛΙΟΥ» ΚΑΝΕΙ ΣΤΑΣΗ ΣΤΗ ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗ ΗΛΙΟΥΠΟΛΗΣ
ΣΗΜΕΙΩΜΑΤΑΡΙΑ ΤΕΧΝΗΣ στη Δημοτική Βιβλιοθήκη Ηλιούπολης
ΣΗΜΕΙΩΜΑΤΑΡΙΑ ΤΕΧΝΗΣ στη Δημοτική Βιβλιοθήκη Ηλιούπολης
Αναστολή λειτουργίας
  
το Εργαστήρι Ζωγραφικής ΞΑΝΑ...βγαίνει για «μάθημα» στην πόλη!
 
Συνεχίζεται η πολύ πετυχημένη δράση εικαστικής παρέμβασης στα ΚΑΦΑΟ της πολης μας, που ξεκίνησε πέρυσι τον Οκτώβριο. Μία «ανατρεπτική» παρέμβαση με πρωταγωνιστές τους μαθητές του Εργαστηρίου Ζωγραφικής Ενηλίκων του Π.Α.Ο.Δ.ΗΛ., οι οποίοι μεταμόρφωσαν 16  ΚΑΦΑΟ σε έργα τέχνης!

Φέτος την Κυριακή στις 3 Οκτώβρη  πραγματοποιούμε την δεύτερη ενότητα με ακόμη 15 ΚΑΦΑΟ - έργα τέχνης.

Πέρυσι η κα Γιούλη Γκικοπούλου, εικαστικός και δασκάλα του Εργαστηρίου Ζωγραφικής, εμπνεύστηκε από το επιτυχημένο πρόγραμμα «Outside the box», που ξεκίνησε στο Τορόντο το 2013, και σχεδίασε ένα ταχύρρυθμο σεμινάριο, με θέμα την  παραγωγή τέχνης σε δημόσιο χώρο, με απώτερο σκοπό την εφαρμογή των έργων των μαθητών στα ΚΑΦΑΟ της πόλης μας.

Από την πρώτη στιγμή, υπήρξε πολύ μεγάλη ανταπόκριση από τα μέλη του Εργαστηρίου Ζωγραφικής  Ενηλίκων και στο πλαίσιο του ταχύρρυθμου σεμιναρίου «Installation – StreetArt» ενσωματώθηκε η συγκεκριμένη δράση.  Το αποτέλεσμα, με έργα εμπνευσμένα από τον μοντερνισμό, ήταν εξαιρετικό. Έτσι προκειμένου να διατηρήσουμε μία ενιαία αισθητική στην πόλη, ακολουθούμε  και φέτος το ίδιο καλλιτεχνικό ύφος. Οι μαθητές μελέτησαν τα κινήματα του 20ου αιώνα (εξπρεσιονισμός, κυβισμός, κονστρουκτιβισμός, bauhaus, opart, popart κ.ά.), πειραματίστηκαν με διάφορες τεχνικές, όπως  ζωγραφική με ακρυλικό, με σπρέι, κολλάζ και stencil, και δημιούργησαν πρωτότυπες μακέτες, τις οποίες στη συνέχεια θα εκτελέσουν πάνω στα ΚΑΦΑΟ.

Οι μακέτες έλαβαν την έγκριση από το αρμόδιο τμήμα του ΟΤΕ και ο Δήμος Ηλιούπολης ανέλαβε το κόστος των υλικών αλλά και της ειδικής υδροφοβικής επίστρωσης anti-tagging, ώστε να προστατευθούν τα έργα από τυχόν βανδαλισμούς.

Λόγω των συνθηκών που έχουν επικρατήσει εξαιτίας του Covid-19, και χωρίς τον εορταστικό και μαζικό χαρακτήρα που θα θέλαμε να συνοδεύει την εκδήλωση,  αλλά με πολλή δημιουργική διάθεση και εντατική δουλειά εκ μέρους των μαθητών και της δασκάλας τους, θα υλοποιηθεί για δεύτερη φορά αυτή η πρωτότυπη «εικαστική» διαδρομή μέσα στην πόλη!

Η εικαστική αυτή παρέμβαση αποτελεί μέρος της παράδοσης των Εργαστηρίων Τέχνης του Π.Α.Ο.Δ.ΗΛ., που σταθερά προσπαθούν να συμμετέχουν ενεργά στην πολιτιστική ζωή της πόλης και να προσφέρουν στα μέλη τους, μέσα από υψηλής ποιότητας κύκλους δημιουργικής απασχόλησης, πλούσιες θεωρητικές και τεχνικές γνώσεις και κυρίως τη χαρά του πειραματισμού και της πρωτότυπης καλλιτεχνικής δημιουργίας.

Επιπροσθέτως, πρέπει να εκφράσουμε τις ιδιαίτερες ευχαριστίες μας στον ΟΤΕ και στα αρμόδια στελέχη του,  για την  άψογη συνεργασία καθ’ όλη τη διάρκεια της προετοιμασίας της δράσης.
 
Τέλος, ευχαριστούμε θερμά για την χορηγία την «Ελιξήριον creperie – Ηλιούπολη».


 
 Login   powered by suntech s.a.